Pomoć i podrška: +385 99 4892 984
Traži Mini Genie genijalne igračke
0 Košarica
U košarici

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Početna Blog Što su Squigz i zašto su popularni u djece?

Što su Squigz i zašto su popularni u djece?

Svi članci
Četvrtak, 27. lipanj 2024.

Beskonačne strukture prilijepljene za stolove, podove, prozore ili kade, a otkačive uz atraktivan i zarazan POP!, uvjerljivo najpopularnija linija proizvoda tvrtke Fat Brain Toys su Squigz. Na prvi pogled - obične silikonske igračke. No ustvari je riječ o izuzetnom proizvodu: sastoje se od šarenih, fleksibilnih djelića raznih dimenzija, s prianjaljkama koje se love za ravne površine te lako nadovezuju jedni na druge u mnoštvo vrckavih i neočekivanih oblika.

Osim što pružaju sate dinamične zabave predvođene maštom i samostalnim istraživanjem, dizajnirani su višenamjenski kako bi se i aktivno odrazili na razvoj brojnih vještina u mališana, promicali kreativnu i otvorenu igru te jačali njihovo samopouzdanje. Prividna jednostavnost Squigza njihov je ključni adut, a igranje njima pospješuje kreativnost, finu motoriku i prostornu inteligenciju.

Različitim teksturama, zvukovima i bojama rade na stimuliranju osjetila, što ih čini omiljenim odabirom i djece i roditelja. Od jednostavnijih oblika poput krugova i kvadrata, do složenijih struktura i dizajna, svaka je igra sa Squigzima jedinstvena, nadahnjujuća i produktivna jer promiče navlastitu kreativnost u djece, pružajući im beskonačne prilike za samostalno stvaranje i nesputani razvoj. Njihov je potencijal za kreativnu i intrigantnu igru, dakle, sve samo ne običan.

Prednosti i značajke

Ključna je karakteristika Squigza da su jednostavni i otvoreni svim načinima igre. Od prvog do zadnjeg djelića, nema pravila ni uputstava - osim maštovite zabave. Budući da dolaze u raznim oblicima, veličinama i bojama, Squigz nude širok raspon opcija za istraživanje raznolikih uzoraka, konstrukata i struktura, čime djeca razvijaju kreativnost, prostornu inteligenciju te finu motoriku. Igračke su osmišljene tako da promiču praktičnu, interaktivnu igru, a izdržljiv silikonski materijal omogućuje djetetu da ih gnječi, rasteže ili svija bez oštećenja, što istovremeno pruža i ugodan taktilni podražaj.

Povezivost raznih elemenata, njihovo izvijanje, vijuganje i preplitanje otvaraju neiscrpne principe slaganja i oblikovanja, i to tako da su im prstići i mašta, odnosno tijelo i um, aktivno angažirani u igranju. Kada pak izgrade unikatne oblike, njihova nadogradnja ili rastavljanje jednako su uzbudljivi zbog karakterističnog zvuka odljepljivanja. S obzirom na to da prianjaju na bilo koju ravnu površinu, a za sobom ne ostavljaju tragove, igranje njima nije ograničeno na kuću; djeca ih mogu nositi sa sobom u vrtić ili školu, igrati se s njima vani, u autu ili gdje god to prilika dozvoljavala.

djeca se igraju sa squigz igračkama

Mogućnost zabave grana se od prvog postavljenog oblika, a za slučaj da se tijekom igre neki elementi zaprljaju, sve su varijante Squigza perive u perilici suđa.

Dizajneri Squigza vodili su računa o tome da igračke progresivno stimuliraju razvoj djeteta te odgovaraju njihovim rastućim sposobnostima, što ih čini dugoročno vrijednim suputnikom i u razonodi i u napretku. Najmlađima šarene žvakalice ili taktilne igračke s različitim teksturama i zvučnim podražajima, a za starije prilika da kreativno istražuju svoje potencijale i vježbaju koncentraciju, ove su igračke jedinstvene jer su potpuno prilagodljive željama i mašti djece.

Zahvaljujući njihovoj svestranosti te obilatim utjecajem na razvoj vještina u djece, u proces igre redovito ih uključuju roditelji, odgajatelji i pedijatri. Odabirom Squigza znate da ulažete u jedinstven, poticajan i maštovit proces igranja s višestrukom koristi za najmlađe.                                               

Utjecaj Squigza na razvoj vještina

Suvremeno je tržište igračaka zasićeno nestimulativnim proizvodima koji, umjesto pružanja sveobuhvatnog i poticajnog iskustava igre, služe kratkotrajnom okupiranju pozornosti bez dugoročnih zaloga. Roditelji sve češće od igračaka traže načine da razonodu nadograde motivirajućim sadržajem, a tako i doprinesu cjelovitu razvoju i napretku svoje djece. U šarenoj ponudi Squigza pronalaze oboje.

Služeći istovremeno kao zabavna igračka, ali i djelotvoran alat za razvoj brojnih vještina, oni se ističu kao inovativna i živahna protuteža pasivnom igranju, usmjerena ciljanu i učinkovitom rastu djece. Ohrabrujući kreativne procese otvorena tipa, u kojima maleni samostalno istražuju i razvijaju svoje kapacitete (npr. maštovitost, prostornu inteligenciju, kognitivne vještine te motoričke vještine), Squigz su pouzdan odabir za potpunu igru i kontinuirani razvoj.  

Fina motorika

Upravljanjem, spajanjem, razdvajanjem ili otkačivanjem različitih elemenata Squigza, djeca su neprestano zaokupljena aktivnostima koje zahtijevaju preciznu kontrolu i spretnu koordinaciju pokreta. Hvatanje, povezivanje i otkačivanje raznih elemenata, oblika i tekstura u njih jača mišiće ruke i prstiju te razvija koordinaciju oka i ruke, a ovisno o tipu igre može se odraziti i na svladavanje zahtjevnijih operacija (npr. pisanje, crtanje ili svakodnevne aktivnosti).

Senzorna integracija

Neovisno o uzrastu ili konkretnom modelu igračke, intenzivni su osjetilni podražaji okosnica Squigza. Može ih se gnječiti i razvlačiti, izokretati i svijati, različitih su tekstura ugodnih na dodir, a upečatljivim zvukom njihova odljepljivanja stimuliraju nekoliko osjetila istovremeno. Različite teksture, pritisci i osjetilni podražaji rafiniraju taktilno razlikovanje i razvijaju reakcije na podražaje. Multisenzorni podražaji tijekom igre promiču senzornu integraciju koja pomaže djeci bolje razumjeti, utjecati i reagirati na svijet oko sebe.

Vještine rješavanja problema

Kada u nedogled grade i povezuju Squigze u različite vrckaste strukture, djeca zapravo praktično istražuju, planiraju te osvještavaju prostorne odnose. Drugim riječima, aktivno se bave kreativnim rješavanjem problema. Otkrivajući nove aranžmane, uzorke i oblike vježbaju koncentraciju, divergentno mišljenje i mentalnu fleksibilnost. Pritom ih otvoren tip igre potiče da sami usmjeravaju igranje kako bi postigli željene učinke. Igrom si stvarajući poticajno i izazovno okružje, djeca razvijaju kognitivne vještine ključne za daljnji intelektualni rast.

Socijalne vještine

Squigzi su itekako zahvalan alat za socijalnu interakciju jer omogućuju djeci od najranije dobi naučiti vrijedne stvari o komunikaciji, suradnji i timskom radu. Zajednički smišljajući i gradeći strukture, ona istovremeno svladavaju rad u grupi, dijeljenje s drugima, kreativno promišljanje te naizmjeničnu igru s vršnjacima. Pritom si aktivno pružaju priliku za vježbanje empatije i uvažavanje drugih u poticajnom komunikacijskom okružju.

Kreativnost

Omiljene zbog svestranih mogućnosti za nesputanu igru, Squigz su se prometnuli u prepoznatljivu i omiljenu igračku upravo zato što potiču kreativnu igru otvorena tipa. Raznoliki i inovativni smjerovi izgradnje bez jasnih naputaka ili točnih rješenja dozvoljavaju djeci misliti izvan okvira, upogoniti maštu te samostalno oblikovati zadovoljavajuć i značajan proces igre. Gradili oni ceste, visoke tornjeve, složene mostove, nepoznate oblike ili namaštane predmete, eksperimentiranje s bojama, oblicima i uzorcima pruža temelje njihovoj slobodi i izražajnosti. Djeca tako razvijaju snažniju vezu s predmetima koje su stvorili te istančaniji osjećaj postignuća i samopouzdanja.

struktura od squigz igračke

Squigz za sve uzraste

Iako su međusobno itekako povezivi, a tako i dugoročno podesni za poticajnu igru, nijanse u odabiru seta Squigza prikladnog za pojedinu dobnu skupinu ipak postoje. Da biste svojem djetetu osigurali sigurno, produktivno i sadržajno igranje, ključan će faktor u izboru igrati uzrast. No budite bez brige, stručnjaci u Fat Brain Toys prilagodili su svoju ponudu tako da svi mališani mogu uživati u bezbrižnoj igri. Pripremili smo kratak pregled igračaka kako biste se s lakoćom odlučili za onu koja najviše odgovara afinitetima vašeg djeteta.

Bebe i jednogodišnjaci

Pip Squigz je serija igračaka posebno osmišljena za najmlađe. Sve prianjanja, senzornih stimulacija i zaraznih zvukova, u većem i šarenijem izdanju. Ovi su ljepljivci idealni za novorođenčad i jednogodišnjake jer pružaju sigurno iskustvo igre koje stimulira osjetila u nastanku i aktivno potiče istraživanje dodirom i pogledom. Od živih boja do zanimljivih tekstura, od žvakalica do vrtilica, Pip Squigz promiču rani razvoj kognitivnih, motoričkih i senzornih vještina.

Mlađa djeca

Kako mališani odrastaju i postaju sve razvijeniji, mijenjaju im se interesi i principi igranja. Neke igračke prerastaju, a neke iz starog sustava igre uvedu u novi. Što se Squigza tiče, možete biti mirni. Budući da su međusobno svi potpuno povezivi, za starije odaberite standardni set ljepljivaca, predviđen za uzraste 3+ i nadopunite postojeću kolekciju. On im nudi beskrajne mogućnosti kreativnog istraživanja i dodatnog razvijanja vještina tako da vaše dijete može bez ograničenja i sigurnosnih zahtjeva nesputano uživati u punoj raskoši Squigz igračaka. Tako će na zabavan način svakodnevno istraživati, otkrivati i razvijati osnovne vještine potrebne za snalaženje u daljnjem životu.

Starija djeca

Za starije od četiri godine kreativnim podvizima i dalje nema kraja. Mini Squigz mali su dodatak velikoj Squigz obitelji; dolaze u setu od 75 komada, kao sjajna nadopuna za modularnu i poticajnu igru u svim kasnijim etapama razvoja djeteta. I dalje promičući kreativnost i slobodno istraživanje, razvijajući prostornu inteligenciju te kognitivne i motoričke vještine, s njima sva ograničenja padaju u vodu, a preuzimaju slobodna igra i mašta. Od sada nadalje, Vašim mališanima na raspolaganju stoji sav raspon Squigza, što znači da su mogućnosti igre i fokusiranog razvoja veće nego ikada.

MINI SQUIGZ

Zaključak

Squigz su podesive, modularne i višenamjenske silikonske igračke koje se mogu pričvrstiti na gotovo sve ravne površine, a zatim povezati kako bi se stvorili različiti oblici i strukture. Njihova jednostavnost omogućuje beskonačne mogućnosti igre, a istovremeno potiče razvoj kreativnosti, fine motorike, koordinacije pokreta te prostorne inteligencije u djece.

Squigz igračke imaju pozitivan utjecaj na razvoj djeteta senzornom integracijom, utječu na vještine rješavanja problema, razvoj socijalnih vještina te poticanje kreativnosti, što ih čini favoritom roditelja i djece diljem svijeta.

Prijavi se i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu!
Prev Next

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti i općim uvjetima poslovanja pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager