Pomoć i podrška: +385 99 4892 984
Traži Mini Genie genijalne igračke
0 Košarica
U košarici

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Početna Blog Fat Brain igračke

Fat Brain igračke

Svi članci
Petak, 01. srpanj 2022.

Danas se sve više govori o roditeljstvu i razvoju djece. Gotovo svi znamo kako iskustva u prvim godinama života djeteta određuju njegov život i kako se neka iskustva iz prvih godina ne mogu nadoknaditi ili ispraviti. Dijete se rađa s jako velikim brojem neurona koji se trebaju povezati sinapsama. O poticajnom okruženju ovisi koliko će se neurona spojiti. Oni koji se ne spoje – odumiru. Svjesni toga, mi roditelji želimo napraviti sve da damo maksimum u razvoju našeg djeteta.

Tržište igračkama nikada nije bilo zasićenije, a roditelji, u želji da svom djetetu daju najbolje, kupuju veliki broj igračaka koje su vrlo često nepoticajne. Većina djece danas ima preveliki broj igračaka, a sve se manje igraju sami i kratko se zadržavaju u nekoj aktivnosti. Poznato?

Kakve onda igračke naša djeca trebaju?

Kod igračaka vrijedi pravilo: " Što je igračka pasivnija, to je dijete aktivnije!" 

Vrlo se često zanosimo tipkama na igračkama, svjetlima i raznim zvukovima igračaka na baterije misleći da će takva igračka dobro utjecati na djetetov razvoj. No takve igračke dovode do 'pasivnog djeteta koje gleda aktivnu igračku'.

Ako na podlogu za igru stavimo samo nekoliko (primjerice 3-4) razvojno poticajnih igračaka i samo promatramo, naučit ćemo puno i vidjeti koliko zapravo djeca više istinski i aktivno istražuju putem „pasivnijih“ igračaka te tako stvaraju temelje za kasnije učenje. To su senzoričke igračke koje potiču istraživanje putem različitih osjetila. Tako će dijete igračkom koja nema zvuka vrlo dobro istraživati zvukove na način da će svojim djelovanjem proizvesti zvuk (primjerice lupanjem igračke o podlogu dobit će jedan zvuk, a lupanjem o pod sasvim drukčiji). Na taj će način učenje i istraživanje biti mnogo složenije nego kada dijete pritisne tipku i tako proizvede zvuk.

Pravo osvježenje na tržištu igračaka su Fat Brain Toys čija je misija poticati takav, pametniji način igre ili kako oni kažu „smarter way to play“. Njihove igračke pružaju bogato senzoričko iskustvo i time kvalitetno podupiru razvoj i učenje kod djece.

Višestruko nagrađivani brend Fat Brain Toys vodi se Montessori filozofijom koja promovira aktivnosti koje potiču djecu na razvoj punog potencijala prateći pritom njihove interese i slobodu u učenju.

Evo nekoliko Fat Brain Toys igračaka koje promoviraju Montessori filozofiju učenja: 

 

Dimpl Digits igračka

Ova je igračka idealna za djecu od druge godine života. Sastoji se od silikonskih „gumba“ koji na jednoj strani igračke na sebi imaju izbočene brojeve s nazivima na engleskom jeziku, a s druge strane brojeve u obliku točkica (kako bi dijete povezalo broj s količinom) te nazive na španjolskom jeziku. Ova igračka potiče učenje brojeva, povezivanje s količinom (brojanje točkica) i to putem različitih osjetila. Osim toga snažno potiče taktilno istraživanje, razvoj fine motorike, učenje boja te ugodno taktilno iskustvo utiskivanja i istiskivanja gumbića.

  

Fruit Friends

Set od tri 'voćke' od kojih svaka pruža različito senzorno iskustvo - odnosno učenje putem različitih osjetila, razvoj fine motorike, učenje o uzroku i posljedici te potiče na imaginarnu igru. Svaka 'voćka' podržava drugačiju koncepciju „igre“ - lubenica ima funkciju umetanja dijelova jednog u drugi, a sjemenke pružaju dodatno taktilno iskustvo, naranča se sastoji od četiri dijela i spaja se pomoću magneta, a kruška se njiše, ima silikonsku peteljku pogodnu za „žvakanje“ te zvučni efekt (zvončić) kada se pomiče.

Sve 'voćke' pružaju bogato taktilno iskustvo koje potiče učenje odnosno razvoj djetetova mozga. Igračka je idealna već od prve godine života djeteta.


 Dimpl

Dimpl je igračka sa silikonskom „dugmadi“ u jarkim bojama, a također pruža bogato senzorno iskustvo i užitak utiskivanja i istiskivanja. Ugodni taktilni doživljaj potiče kod djeteta koncentraciju i fokus. U ovoj aktivnosti koja mu dugo zadržava pažnju, dijete razvija finu motoriku te uči o uzročno-posljedičnim vezama. Pogodna je za djecu od 10 mjeseci nadalje.


Spin Again

Spin Again je igračka koja garantira neograničeni potencijal djetetovog istraživanja. Svaki obruč pruža taktilni podražaj te dolazi u dvije boje, tako da kada se vrti dijete je vizualno stimulirano širokim spektrom boja. Ovo je izvrsna igračka za razvoj koordinacije oko-ruka koja je kasnije važna za pisanje, motorički razvoj, preciznost, učenje zakona fizike, stvaranja uzročno-posljedičnih veza, veličina i određivanja redoslijeda - obzirom da su obruči u različitim veličinama.

Ovakve igračke koje stimuliraju različita osjetila potiču dijete na istraživanje i dugotrajniju igru čime razvijaju koncentraciju i fokus - vještine važne za učenje. Pogodna je već od prve godine života.


Oombee Ball

Oombe Ball senzoričke lopte se otvaraju te ulaze jedna u drugu, a time dijete razvija prostornu inteligenciju, usvaja pojam veličine te razvija finu motoriku i preciznost. Svaka loptica ima različitu teksturu čime dijete podražuje taktilni osjet. Jarke boje potiču učenje boja. Sve su loptice povezane konopcem. Zagarantirana je zabava, učenje putem različitih osjetila te razvoj koncentracije i usmjerenosti ka rješavanju problema. Pogodna je za djecu od šest mjeseci nadalje.


Inny Bin

Inny Bin se sastoji od različitih oblika od kojih svaki ima taktilni podražaj te veoma zanimljive kocke čije su stranice napravljene od elastičnih traka među koje dijete ubacuje oblike. Samo ubacivanje među elastične trake pruža zadovoljstvo, potiče istraživanje i učenje o uzročno-posljedičnim vezama, razvoj fine motorike i izvor je dugotrajne zabave. Pogodna je za bebe već od šestog mjeseca.


Tobbles Neo

 Tobbles Neo pruža brojne mogućnosti za istraživanje. Pogodna je već od šestog mjeseca života, a omogućava istraživanje i učenje na različitim razinama obzirom na djetetovu dob. Dijete od šest mjeseci uživati će u rušenju i osjećaju da može djelovati na predmet, dok će starije dijete učiti o veličinama, redoslijedu, bojama, ravnoteži i balansiranju… Tobbles Neo omogućava istraživanje različitih kretnji poput rolanja, njihanja i vrtnje, potiče motorički razvoj, istraživački duh, usmjerenost rješenju problema te učenje uzročno-posljedičnih veza. Ova igračka također pruža vrijedno taktilno iskustvo zbog svog valovitog ruba i materijala koji se lako hvata i potiče razvoj koordinacije.


Bugzzle

Ni s ovom se igračkom ne može pogriješiti, budući da također potiče razvoj mnogobrojnih znanja i vještina, a to su kritičko razmišljanje i matematičke vještine, učenje o razlomcima, razvoj vještina rješavanja problema, fine motorike, prostorne inteligencije i logičkog razmišljanja. Dijete spaja dijelove prema prijedlozima na karticama, a 4 razine težine osiguravaju dugotrajnije korištenje igračkom (ona „raste“ s djetetom). Pogodna je za dijete od treće godine nadalje.


Fat Brain Toys igračke ne samo da su izvrsne za cjeloviti razvoj djeteta već imaju i terapeutski i smirujući učinak - što potvrđuju brojni roditelji koji imaju djecu s ADHD-om, autizmom, Down sindromom i drugim posebnim potrebama.

Sve su igračke napravljene od visokokvalitetne ABS plastike te su BPA free.

Upravo su zato Fat Brain Toys igračke osvojile brojne nagrade poput: Zlatne nagrade Parents Choice, NAPPA Awards (National Parenting Product Awards), Best Toys for kids (Američkog udruženja za prodaju specijaliziranih igračaka ASTRA), nagradu Best Famili Fun (Tillywig Toy Awards), Family Choice Award i nagradu Top Holliday Toys (The Toy Insider).

 

Tanja Hrvatin Šimičić

Certificirani osobni trener i Edukator za roditelje

Prijavi se i ostvari 10% popusta na prvu kupovinu!
Prev Next

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti i općim uvjetima poslovanja pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager